HOMEABOUT USFACILITIESOUR TREATMENTSSPA PRODUCTSCONTACT US
 

 

Personal Data Protection Notice | Print |

PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE
Date: 15/01/2014

The Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as the "Act"), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to Elysyle Sdn. Bhd. (hereinafter referred to as "Elysyle", "our", "us" or "we"). For the purpose of this written notice, the terms "personal data" and "processing" shall have the meaning prescribed in the Act.

1. This written notice serves to inform you that your personal data is being processed by or on Elysyle's behalf and your personal data was, or may be collected in the future, from the information you provided us in the Body Slimming Consultation Form, Customer Acknowledgement Letter and any other documents.

2. The personal data processed by us may include but not limited to your name, NRIC, contacts, address, email address and other information for the following purposes:-

a. to contact you;
b. to understand your requirements and recommend suitable services/treatments and keep track of treatment visits;
c. to provide you with the latest news updates, promotions, activities and information relating to the products and services or from our business partners; and
d. other purposes, directly or indirectly relating to any of the above.
(hereinafter collectively referred to as the “Purposes”)

If you fail to supply to us the personal data, or if you subsequently withdraw your consent to process the same, we may not be able to process your personal data for any of the above Purposes.

3. Your personal data may be disclosed to our related corporations, business partners and/or service providers for any of the purposes specified herein below or any other purpose directly related to the same.

4. Whilst we strive to keep your information or data accurately recorded, you are responsible for ensuring that the personal data you provide us is accurate, complete, not misleading and up to date. If you wish to request for access or correction of your personal data and/or limit the processing of your personal data, or make any enquiries in respect of your personal data, please contact:-

Designation Spa Manager
Telephone No. +60377851111
Fax No. (if any) +60377887777
E-mail address This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it


We reserve the right to charge a fee for data access request. We may refuse to comply with your request for access or correction to your personal data under the Act and if we refuse to comply with such request, we will inform you of our refusal and reason for our refusal.

5. When you give us personal data or information about another person, you confirm that they have appointed, consented or authorised you to act for them, to consent to the processing of their personal data and to receive on their behalf any data protection notices.

6. We trust that you will consent and agree to the terms above with respect to our processing of your personal data. If we do not receive any written response from you on the above within fourteen (14) days by 31 January 2014, we shall assume that you are agreeable to the same.

7. In the event of any inconsistency between the English, Bahasa Malaysia and Chinese versions of this notice, the English version shall prevail.

 

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI
 
Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (kemudian daripada ini dirujuk sebagai "Akta"), yang mengawal pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial, yang berkaitan dengan Elysyle Sdn. Bhd. (kemudian daripada ini dirujuk sebagai "Elysyle", "kita" atau "kami"). Untuk tujuan notis bertulis ini, istilah "data peribadi" dan "pemprosesan" akan membawa maksud yang ditetapkan di dalam Akta.

1. Notis bertulis ini bertindak untuk memaklumkan anda bahawa maklumat peribadi anda sedang diproses oleh atau bagi pihak Elysyle dan data peribadi anda telah, atau mungkin dikumpul pada masa depan, daripada maklumat yang anda bekalkan dalam Borang Nasihat Pelangsingan Badan, Surat Pengiktirafan Pelanggan dan dokumen-dokumen yang lain.

2. Data peribadi yang kami proses boleh termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, nombor kad pengenalan, nombor telefon, alamat, alamat e-mel dan maklumat-maklumat yang lain untuk tujuan-tujuan yang berikut:-

a. Menghubungi anda;
b. Memahami keperluan anda dan mengesyorkan servis/rawatan yang sesuai serta membuat susulan dalam rekod lawatan setiap rawatan;
c. Menyediakan berita terkini, promosi-promosi, aktiviti-aktiviti dan maklumat yang berkaitan dengan produk-produk dan perkhidmatan kami atau produk-produk dan servis daripada rakan kongsi perniagaan kami; dan
d. Lain-lain tujuan berkaitan secara langsung atau tidak langsung dengan tujuan-tujuan yang dinyatakan di atas.
(kemudian daripada ini secara kolektifnya dirujuk sebagai “Tujuan-tujuan”)

Jika anda gagal membekalkan data peribadi kepada kami atau kemudiannya menarik balik kebenaran untuk kami memproses data peribadi, kita mungkin tidak dapat memproses data peribadi anda untuk Tujuan-tujuan tersebut.

3. Data peribadi anda mungkin akan didedahkan kepada syarikat-syarikat berkaitan, rakan kongsi perniagaan dan/atau pembekal perkhidmatan untuk mana-mana Tujuan-tujuan atau sebarang tujuan lain yang berkaitan dengan Tujuan-tujuan tersebut.-

4. Walaupun kami berusaha menyimpan dan memastikan maklumat atau data anda direkodkan dengan betul, anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa maklumat yang anda bekalkan kepada kami adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini. Jika anda ingin meminta akses dan membuat pembetulan terhadap data peribadi anda dan/atau untuk mengehadkan pemprosesan data peribadi anda, atau membuat sebarang pertanyaan tentang data peribadi anda, sila hubungi:-

Pengawai Pengurus SPA
No Telefon +60377851111
No. Faks +60377887777
Alamat e-mel This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Kami berhak untuk mengenakan yuran bagi mengakses data. Kami mungkin menolak permintaan anda untuk mengakses atau membuat pembetulan pada data peribadi anda di bawah Akta ini, dan jika kami menolak permintaan seperti ini, kami akan memaklumkan anda tentang sebab-sebab penolakan kami.

5. Apabila anda memberikan kami data peribadi atau maklumat orang lain, anda telah mengesahkan bahawa mereka telah melantik, bersetuju dan memberi kuasa kepada anda untuk bertindak bagi pihak mereka, untuk memberi persetujuan dalam pemprosesan data peribadi mereka dan untuk menerima notis-notis perlindungan data peribadi bagi pihak mereka.

6. Kami yakin dan percaya anda akan membenarkan dan bersetuju dengan segala terma yang dinyatakan di atas berkenaan dengan pemprosesan data peribadi anda. Jika kami tidak menerima sebarang maklum balas secara bertulis daripada anda berkaitan dengan perkara di atas dalam tempoh 14 hari iatu sebelum 31 Januari 2014, kami akan menganggap anda telah bersetuju dengan segala terma tersebut.

7. Sekiranya berlaku percanggahan antara versi Bahasa Inggeris, Bahasa Malaysia dan Bahasa Cina bagi notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan dirujuk dan diguna pakai.




个人资料保护通知书
 
2010年个人资料保护法令(以下简称为"法令"),适用于Elysyle私人有限公司(以下称简为"爱康","我们的","我们"), 并规范其在商业交易程序中的个人资料的处理,。本书面通知书內的相关术语,如"个人资料"及"处理" 具有该法令所规定的含义。

1. 本通知书旨在通知您,有关您向我们提供的个人资料,目前已交由Elysyle或由Elysyle代表处理中,而您的个人资料已经或将来可能不时被我们收集乃源自于您先前填写塑身咨询表格(Body Slimming Consultation Form)、客户确认书及任何其他文件所提供。

2. 我们处理的个人资料,可能概括但却不限于您的姓名、身份证号码、联络电话、地址、电邮地址和其他的资料,以供以下用途:

a. 与您联系;
b. 了解您的需求,并建议您适当的服务/护理,同时跟进您的护理疗程;
c. 提供您最新资讯、促销、活动 ,以及产品和服务的相关资料,或我们生意伙伴的产品和服务的相关资料。
d. 作为任何与上述有直接或间接关系的其他用途。
(以下统称为 “用途”)

倘若您无法提供我们个人资料,或是您随后撤回同意我们处理您的个人资料,则我们可能无法处理您的个人资料作为以上所述的任何用途。

3. 有关的个人资料可能透露给与我们相关的企业、商业伙伴及/ 或服务供应商,作为以上任何用途或其他与以上任何用途直接相关之用途。

4. 管我们竭力保持您的资料或信息记录的准确性,您有责任确保您所提供的个人资料是准确、完整、不误导性以及最新的。倘若您欲查询或更正您的个人资料及//或您的个人资料的权限,或询问任何有关您的个人资料,请联络:-

职位 Spa经理
电话号码 : +60377851111
传真号码(如有): +60377887777
电邮地址: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

就您要求查询资料的申请,我们保留向您征收费用的权利。在有关法令下,我们有权力拒绝执行您欲查询或更正个人资料的要求;而倘若我们拒绝执行相关要求,我们将通知您申请被拒绝的理由。

5. 当您向我们提供他人的个人资料或信息时,您确认他们已委托、许可或授权于您,及同意他们个人资料的处理,并代表他们接受 任何资料保护通知书。

6. 我们相信您会同意及认同以上我们处理您个人资料的条例。如果我们在14天以内,即于2014年1月31日,仍未收到您的书面回应,我们将认定您认同以上所述。

7. 倘若英文、马来文和中文版的通告内容有不相符之处,一切将以英文版适用为准。
 

 

Copyright 2015 ELYSYLE SDN BHD. All Rights Reserved.

A Total Web Concept and Design by Daynesoft